Diferența dintre albire dentară făcută acasă și cea făcută în cabinetul stomatologic

4 martie 2019by Alverna
estetica dentara

Albire dentară acasă… sau în cabinetul stomatologic?

Dacă puneți preț pe zâmbetul dvs., cu siguranță v-ați întrebat deja dacă o procedură de albire dentară ar fi o soluție pentru îmbunătățirea aspectului acestuia. Și bineînțeles că toți ne dorim un zâmbet cât mai strălucitor, pe care să-l oferim celor din jurul nostru fără nici o reținere. Iar în ultimii ani, tot mai multe persoane își doresc să obțină un zâmbet cât mai alb, asemenea vedetelor de la Hollywood sau celor care apar în reclame. 

Este o dorință rezonabilă, căci o dantură frumoasă, fără pete îngălbenite, ne oferă mai multă încredere în propria persoană și ne îmbunătățește, în mod vizibil, aspectul fizic. Tocmai de aceea, au apărut numeroase metode de albire dentară care pot fi făcute atât acasă, cât și la cabinetul stomatologic. 

Pentru că sănătatea dinților dvs. este, în cele din urmă, mai importantă decât aspectul acestora, trebuie să cunoașteți îndeaproape atât care sunt avantajele, cât și, mai ales, care sunt dezavantajele acestor tipuri de albire dentară. 

Vă doriți un zâmbet cu adevărat sănătos și strălucitor? Vă așteptăm cu drag la clinicile Alverna Dental Studio din Cluj. Pentru mai multe informații sau programări, vă rugăm să ne contactați.

Primul pas: evaluarea danturii

Cu riscul de a ne repeta, în primul rând, orice fel de tratament la care doriți să recurgeți, fie că vorbim de albire dentară, fie că vă tentează alte proceduri de estetică dentară, trebuie să înceapă cu o vizită la medicul stomatologic.

Astfel, medicul dentist va trebui să evalueze starea danturii dvs. și să stabilească, în primul rând, dacă un tratament de albire dentară este într-adevăr necesar, iar apoi dacă un astfel de tratament se poate realiza în siguranță. 

Cine NU poate beneficia de tratamente de albire dentară?

Ținem să subliniem importanța evaluării danturii de către medicul dvs. stomatolog, tocmai pentru că, trebuie să știți, există pacienți care NU pot beneficia de tratamentele de albire dentară – cel puțin nu în siguranță. În general, tratamentele de albire dentară nu sunt recomandate pentru următoarele categorii: 

  • Pacienți cu probleme gingivale;
  • Pacienți care prezintă carii la nivelul danturii » în cazul acestora, tratamentul de albire dentară poate fi făcut doar după ce cariile au fost tratate;
  • Pacienți care prezintă tartru pe dinți;
  • Femeile însărcinate, precum și cele care alăptează;
  • Pacienți care au lucrări de tipul implanturilor dentare sau al coroanelor dentare, precum și alte tipuri de lucrări care înlocuiesc un dinte natural;
  • Pacienți care au plombe pe dinții din zona frontală (din față) » în cazul acestora, tratamentul de albire dentară va avea efect doar pe zona dintelui natural. 

În cazul anumitor categorii, poate fi clar de îndată dacă un tratament de albire dentară este recomandat sau nu, însă în anumite situații pot să apară confuzii. Prin urmare, recomandăm, fără excepție, vizita la medicul stomatolog. Acesta vă poate ajuta să luați cea mai bună decizie pentru sănătatea dvs. dentară. 

Albirea dentară făcută acasă | Avantaje și dezavantaje

Odată ce știți cu certitudine dacă un tratament de albire dentară este recomandat în cazul dvs., puteți decide dacă veți opta pentru procedura făcută acasă sau în cabinetul stomatologic. În acest sens, este foarte important să vă familiarizați atât cu avantajele, cât și cu dezavantajele procedurii. Dacă optați pentru albire dentară realizată acasă, iată ce trebuie să știți: 

Avantaje: Există o mulțime de variante pentru o albire dentară făcută acasă – cum ar fi geluri, pastă de dinți sau benzi speciale. Avantajul principal ar consta în faptul că acestea sunt destul de accesibile ca preț. Albirea începe să fie vizibilă după câteva zile. Sistemele de albire dentară pentru acasă au o concentrație de peroxid de 10% până la 15%. De aceea, rezultatul mult dorit apare în timp, după mai multe utilizări. Dacă decideți să folosiți geluri pentru albire, ar fi bine să folosiți gutiere personalizate, realizate de către medicul stomatolog, pentru a preveni pătrunderea gelului de albire dentară pe gingii – deoarece, atenție, acesta poate provoca leziuni!

Dezavantaje: Unul dintre principalele dezavantaje constă în faptul că rezultatul poate să apară mai târziu decât în cazul unui tratament de albire dentară făcute la cabinetul stomatologic, iar acesta se poate menține pentru o perioadă mai scurtă de timp. De cele mai multe ori, pastele de dinți cu efect de albire nu conțin substanțe care să decoloreze dintele, ci doar substanțe abrazive, care nu fac altceva decât să îndepărteze depunerile de pe dinți. Îndepărtarea petelor, însă, va apărea mult mai târziu. Există substanțe de albire dentară  care conțin particule de dioxid de titan, care doar îmbracă temporar smalțul dentar și care doar dau impresia că dintele este mai alb, însă efectul dispare după puțin timp. Aveți grijă, de asemenea, atunci când alegeți tratamente de albire dentară care conțin acizi de tipul acidului acetic sau acidului citric. Folosite în exces, acestea pot afecta structurile dentare, crescând predispoziția danturii la carii sau la hipersensibilitate.

Albirea dentară în cabinetul stomatologic | Avantaje și dezavantaje

Bineînțeles, recomandarea medicului stomatolog va fi să optați pentru tratamentele de albire dentară realizate în cabinet. Dintr-o serie de motive și având în vedere avantajele acestora, în rândul cărora siguranța danturii dvs. ocupă primul loc. Iată câteva informații pe care e bine să le aveți în vedere în momentul în care cântăriți această decizie: 

Avantaje: În cazul unui tratament de albire dentară la cabinetul stomatologic, zâmbetul alb poate fi obținut într-o singură ședință de doar 45 de minute. În cazul albirii cu Lampa Philips ZOOM Whitespeed, într-o singură ședință, puteți obține un zâmbet cu până la 8 nuanțe mai alb! Față de o albire dentară făcută acasă, cea făcută la cabinet presupune folosirea unui gel cu concentrație de peroxid de 30% până la 38%, precum și utilizarea unei lămpi care să activeze această substanță. Însă, pentru că este realizată sub atenta supraveghere a medicului stomatolog, riscul sensibilizării este mult mai redus, cu atât mai mult cu cât se aplică și substanțe desensibilizante. În plus, gingiile sunt protejate cu ajutorul unui gel special.

Dezavantaje: Probabil ați anticipat deja faptul că singurul dezavantaj al albirii făcute în cabinetul stomatologic este costul mai ridicat al tratamentului. Însă trebuie avut în vedere efectul de durată și protecția danturii dumneavoastră.  

În cadrul clinicilor Alverna Dental Studio din Cluj vă punem la dispoziție cele mai moderne tratamente de albire dentară realizate cu ajutorul lămpii Philips ZOOM Whitespeed. Puteți astfel obține un zâmbet cu până la 8 nuanțe mai alb în doar 45 de minute! 

Pentru programări și informații, vă rugăm să ne contactați

Țineți minte! Medicii stomatologi recomandă să optați pentru dinți albi, însă care să aibă un aspect natural și, mai ales, care să-și mențină sau să-și îmbunătățească starea de sănătate. O albire dentară prea intensă le poate oferi dinților un aspect artificial. Mai mult, odată obținut, zâmbetul alb trebuie menținut, iar acest lucru presupune o îngrijire corespunzătoare. De asemenea, pentru un efect de durată, trebuie evitat consumul de substanțe colorante, cum ar fi cele prezente în tutun, cafea, vin roșu, ceai negru, verde sau afine.

Alverna Dental Studio Cluj vă stă la dispoziție cu servicii stomatologice complete, în clinici dotate cu aparatură și tehnologie de vârf. Dispunem de o echipă de medici specialiști, cu o experiență bogată, extrem de dedicați și pasionați de munca lor. Vă oferim servicii de augmentare osoasă, endodontie, estetică dentară, chirurgie dentară, odontologie, ortodonție, profilaxie, protetică. Totodată, ne puteți contacta în cazul anumitor urgențe stomatologice

Vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook Alverna Dental Studio sau pe Instagram @alvernadentalstudio, pentru a fi la curent cu activitățile și recomandările noastre. 

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!