Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Odontologie

Tratamentele odontologice de tratare a cariilor dentare

În domeniul stomatologic întâlnim și conceptul de odontologie.Noi, ca medici specialiști oferim și astfel de servicii stomatologice. Odontologia se ocupă cu studiul și tratarea leziunilor de tip carie, dar și leziuni de uzură dentară, alături de fracturi și distrofii. În cazul unui dinte atacat de carie, scopul primar al medicului dentist este ca dintele să fie curățat în mod temeinic și să i se redea calitățile funcționale, estetice și morfologice. Prin aceste tratamente se urmărește restabilirea integrității dinților naturali.

Caria este cea mai întâlnită boală a dinților. Unele estimări aproximează că 91% din oameni s-au confruntat sau se confruntă cu cel puțin una. Cu cât un dinte afectat de carie este descoperit mai devreme, cu atât dintele poate fi tratat mai bine, conservând astfel vitalitatea acestuia și ocolind iminența unei intervenții endodontice. Când dinții sunt tratați endodontic, este importantă conservarea în cea mai mare măsură posibilă a țesuturilor sănătoase și refacerea acestora. De asemenea, s-a constatat că în aceste situații, folosirea unui pivot de sticlă în refacerea dinților devitalizați dau lucrării o rezistență sporită și o durată mare de viață.

Ce proceduri de odontologie există în domeniul stomatologiei generale la clinica noastră din Cluj?

Tehnologia avansată acoperă acum și acest domeniu. Cele mai utilizate proceduri de redare a echilibrului dinților afectați de carii sunt:

  • Obturații directe metalice și fizice (restaurări de protejare: plombe)
  • Fațetări
  • Coroane și punți dentare
  • Incrustații sau obturații indirecte (Inlay și Onlay)

Ce  sunt cariile?

Caria se dezvoltă în urma unor acumulări de bacterii și resturi alimentare din cavitatea bucală, care, alături de salivă formează placa dentară. Cu cât persistăm în obiceiuri alimentare nesănătoase (consumarea excesivă de carbohidrați) și cu cât ignorăm igiena corespunzătoare, bacteriile existente din placa dentară provoacă acizii. Aceștia din urmă distrug straturile dentare de suprafață și se instalează caria.

Cum prevenim apariția cariilor?

În studiile de stomatologie generală se recomandă tratarea în mod adecvat a dinților din stadille incipiente ale dezvoltării unor afecțiuni dăunătoare. Totuși, cea mai simplă măsură de prevenție a acestora este alimentația sănătoasă și stabilirea unui program de igienă care să fie respectat cu strictețe. Pe lângă acestea, consultațiile periodice la medicul stomatolog sunt imperios necesare. Astfel, pe lângă protejarea danturii, prevenim și unele investiții care pot fi costisitoare și, chiar neplăcute.
Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio