Odontologie

Vă doriți să beneficiați de tratamente de odontologie la cele mai înalte standarde? Alverna Dental Studio vine în întâmpinarea dvs. cu tehnici de tratament moderne, aparatură de ultimă generație și un colectiv de medici care se vor ocupa cu profesionalism de zâmbetul dvs.!

Fiind una dintre principalele ramuri ale stomatologiei, specializarea Odontologie se ocupă de tratarea leziunilor prezente la nivelul dinților: atât a celor carioase, cât și a celor necarioase, de tipul fracturilor sau distrofiilor dentare.

În cazul unor astfel de leziuni, intervenția medicului specialist trebuie să fie promptă, astfel încât să preîntâmpine riscul de apariție al complicațiilor sau de extindere al infecției la nivelul pulpei dentare.

Tratamente de odontologie în Cluj
Odontologie

În cadrul specializarii Odontologie, Alverna Dental Studio Cluj pune la dispoziția pacienților săi servicii stomatologice de cea mai bună calitate. Ne-am format, de-a lungul timpului, o echipă medicală cu experiență, recunoscută pentru profesionalismul și dedicarea de care dă dovadă cu fiecare intervenție și tratament. Serviciile de odontologie contribuie și ele la împlinirea misiunii noastre, aceea de a le reda pacienților Alverna Dental Studio un zâmbet plin de încredere, dar mai ales sănătos!

Cauzele leziunilor localizate la nivelul danturii sunt variate, dar, printr-o intervenție promptă a specialistului în odontologie, efectele resimțite de pacient la nivel estetic sau funcțional pot fi remediate cu ușurință. Afecțiunile de acest gen pot fi identificate, încă dintr-un stadiu incipient, printr-un simplu control stomatologic de rutină. Medicul va recomanda un tratament imediat, astfel încât riscul de a dezvolta complicații să fie unul minim. O schimbarea anatomică prezentă la nivelul suprafeței dentare poate avansa rapid, favorizând apariția de infecții la nivelul pulpei dintelui sau a structurii osoase. În timp, aceasta poate determina chiar și pierderea definitivă a dintelui, deci la necesitatea unui implant dentar.

Leziunile dentare nu pot fi remediate de la sine, de aceea realizarea unui tratament odontologic este singura soluție în recăpătarea unui zâmbet sănătos. În funcție de specificul afecțiunii dvs., medicul stomatolog vă va recomanda un tratament direct, prin obturație,  sau unul indirect, prin incrustații, coroane sau punți dentare. În acest mod, structura și funcționalitatea dintelui va fi reconstruită, iar dintele își va recăpăta aspectul natural.

În cadrul clinicii Alverna Dental Studio, realizăm proceduri de odontologie complete, venind în întâmpinarea unui spectru larg de leziuni și traumatisme dentare.  Specialiștii noștri efectuează cu profesionalism:

  • Obturații directe fizionomice (restaurări de protejare: plombe);
  • Fațetări;
  • Coroane și punți dentare;
  • Incrustații sau obturații indirecte (Inlay și Onlay).
La clinicile Alverna Dental Studio, aveți acces la servicii de odontologie la cele mai înalte standarde. Doriți să vă programați la una dintre clinicile noastre din Cluj? Vă rugăm să ne contactați!

Când și de ce apar leziunile dentare?

O leziune dentară se manifestă prin modificarea morfologiei dintelui la nivelul țesutului dur. În funcție de tipologia leziunilor (carioase sau necarioase), acestea pot fi atribuite unei serii complexe de factori: de la o igienă precară sau obiceiuri nesănătoase care pun în pericol smalțul dentar, până la factori genetici și traumatisme.

Dacă vorbim despre cea mai comună formă de leziune dentară, caria, cauzele pot fi și aici multiple. O astfel de leziune se poate forma sub acțiunea factorului bacterian (Streptococcus mutans și Lactobacilul) sau a celui alimentar ( zaharurile se descompun în acizi care atacă smalțul dentar, formând cavitățile în care se vor forma, ulterior, cariile).

Adoptarea unei rutine riguroase de igienă dentară, vizita regulată la medicul stomatolog pentru curățări profesionale, dar și pentru tratamente odontologice sunt formula ideală pentru a preveni înmulțirea și dezvoltarea leziunilor carioase. O carie nu se poate vindeca sau retrage de la sine, așa că amânarea vizitei la un medic stomatolog nu va face decât să agravezi starea de sănătate a zâmbetului dvs.

La Alverna Dental Studio Cluj punem accent pe prevenție și pe intervenții prompte, realizate încă din faza incipientă. Vă invităm cu drag să ne treceți pragul pentru o evaluare stomatologică completă! Pentru programări, vă rugăm să ne contactați!

Alverna Dental Studio 1

Str. Alverna 33, 400469,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 748 085 933
Tel: +40 728 085 933

Alverna Dental Studio 2

Str. Viilor nr. 52B, et.1,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 770 265 223
E-mail
contact@alvernadental.com
odontologie-2
odontologie-3
odontologie-4
odontologie-5
odontologie-6

Întrebări
frecvente

Echipa Alverna Dental Studio este mai mult decât un colectiv medical cu experiență și renume. Suntem un grup de profesioniști dedicați, care pun preț nu doar pe calitatea rezultatului final, ci și pe dezvoltarea unei relații armonioase medic-pacient. De aceea, ne oferim sprijinul necondiționat și vă răspundem de fiecare dată cu drag la întrebările pe care ni le adresați. Suntem siguri că vă doriți să aflați mai multe detalii și despre tratamentele odontologice, așa că iată răspunsurile la cele mai frecvente dileme

Cât durează o procedură de odontologie?

Perioada de tratament a leziunilor dentare poate varia în funcție de severitatea afecțiunii, dar și de particularitățile fiecărui pacient în parte. În general, în timpul unei ședințe se poate realiza una sau mai multe obturații, în timp ce formele mai complexe de reconstrucție dentară (coroane, punți dentare, fațete) necesită mai multe vizite la cabinet.

Care este gradul de disconfort?

Intervențiile se realizează sub acțiunea unei anestezii locale, astfel că disconfortul resimțit este unul minim. În cazul intervențiilor minim invazive, reconstrucția se face rapid și fără durere, de aceea medicul stomatolog nu va recomanda administrarea unui anestezic în prealabil.

Procedurile de odontologie au rezultate permanente?

Asemenea structurii naturale a dintelui, materialele folosite în construcțiile protetice pot fi atacate de placa bacteriană. Așadar, este important ca, pe lângă adoptarea unei igiene stricte, să continuăm programul de vizite de rutină la cabinetul medicului stomatolog pentru verificarea sănătății orale.

Este necesară o perioadă de recuperare?

Un tratament odontologic nu necesită o perioadă de recuperare. Dintele este reconstruit cu ajutorul unor materiale de cea mai bună calitate, care imită structurile naturale și îi redau o funcționalitate completă.

Vă așteptăm la clinicile Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca!

Echipa Alverna Dental Studio este pregătită să vă redea un zâmbet frumos, sănătos și plin de încredere. Vă asigurăm că veți beneficia de o experiență medicală excelentă și de tot suportul specialiștilor noștri, care sunt mereu încântați să vă ofere răspunsuri și soluții la problemele stomatologice pe care le întâmpinați.

Vă doriți să pășiți virtual în cabinetele Alverna Dental Studio și să descoperiți cele mai noi informații cu privire la activitatea clinicilor noastre din Cluj? Vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Alverna Dental Studio sau pe Instagram @alvernadentalstudio.

Servicii
Alverna Dental

cabinet-stomatologic-26

Augmentarea osoasă

Augmentarea osoasă reprezintă una dintre procedurile stomatologice de care puteți beneficia la Alverna Dental Studio

cabinet-stomatologic-22

Implant dentar

Aveți nevoie de un implant dentar? La Alverna Dental Studio vă punem la dispoziție unele dintre cele mai noi și..

cabinet-stomatologic-27

Chirurgie dentară

Serviciile de chirurgie dentară puse la dispoziție de Alverna Dental Studio implică un ansamblu de proceduri și..

cabinet-stomatologic-23

Estetică dentară

Vă doriți un zâmbet strălucitor și sănătos? Alverna Dental Studio Cluj oferă servicii complete de estetică dentară pentru..

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!