Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Ortodonție

ortodonție

Alinierea dinților cu ajutorul tratamentelor oferite de ortodonție

Tratamentul de orodonție are implicații ample pentru alinierea dinților. Alverna Dental Studio Cluj deține un personal calificat în fiecare domeniu de specialitate din cadrul stomatologiei. Se poate ajusta alinierea dinților cu o multitudine de tratamente ortodontice, atunci când aceștia sunt prea îngrămădiți sau prea distanțaţi, atunci când există dinți extrudați sau incluși.

Cu ce se ocupă medicul ortodont?

Medicul ortodont se ocupă cu tratarea anomaliilor dento-maxilare. Aceste anomalii sunt tulburări care apar în dezvoltarea danturii pe baze ereditare, sau pot fi  anomalii de natură dismetabolică, neuro-endocrină, particularități ale sistemului muscular, etc. Medicul cunoaște toate cauzele dezvoltării dezordonate a dinților și rolul său este de a înțelege și de a aplica tratamente specifice.

Ce diagnostice pot fi tratate la clinica Alverna Dental?

În ortodonție se va folosi aparatele speciale de îndreptare a danturii. Acestea sunt de mai multe tipuri, iar medicul îl va recomanda pe cel mai eficient în funcție de anomalia pacientului, vârsta acestuia (biologică), dar și vârsta dentară.

Tratamentele ortodonțice aplicate pot fi pentru repararea celor mai des întâlnite probleme, prcum: angrenajul invers (dintre frontal în spatele dintelui inferior), ocluzia încrucișată (arcada inferioară nu este circumscrisă de cea superioară), maxilar îngust, protruzie (dinții frontali orientați  în față), înghesuire, spațiere, incisivi laterali nanici (incisivii sunt subdezvoltați), ocluzia adâncă (atunci când dinții inferiori sunt acoperiți de cei superiori, ocluzia deschisă și ocluzia inversă. Nu sunt excluse nici alte diagnostice.

Ce fel de aparate dentare pot fi recomandate?

Este important de reținut că tipologia aparatelor dentare este diversă. Însă, ele sunt create pentru anumite anomalii specifice. De aceea, ortodontul va stabili, în urma unei consultații amănunțite despre ce fel de problemă este vorba și care este aparatul dentar cel mai potrivit pentru aceasta. Aparatele ortodontice pot fi fixe sau mobile, vizibile sau mai puţin vizibile. Este la latitudinea fiecărui pacient să decidă ce fel de soluție preferă pentru a-și ajusta dentiția în funcție de aparatele disponibile.

De ce să apelezi la un ortodont?

Dantura noastră, estetic vorbind poate arăta perfect, fără să observăm cu ochiul liber anumite neconcordanțe. De aceea, specialistul în ortodonție poate face o consultație de rutină pentru stabilirea unor diagnostice. Chiar dacă dinții sunt bine aliniați, există șanse majore ca mușcătura să nu fie corectă (malocluzie), din cauza structurii genetice, sau a unor obiceiuri nesănătoase precum suptul degetului, pierderea prematură a dinților de lapte, alimentația deficitară, etc.  Acest lucru cauzează dificultăți la nivel funcțional și sporește procesul de uzură al dinților.

Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio