Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Implant dentar

implant dentar

Operații de implant dentar în Cluj prin tehnologia modernă

Edentațiile pot fi rezolvate prin intermediul unui implant dentar. Clinica stomatologică Alverna Dental efectuează aceste proceduri conform specificațiilor dentare a pacienților. Dacă suntem privați de existența unui dinte poate să fie neplăcut din mai multe considerente: estetice, practice – de masticație, psihologice, etc. Cu atât mai mult, în acestă societate în care aspectul fizic reprezintă o forță naturală care, de multe ori, ne aduce unele oportunități pe plan profesional.

Legat de orice implant dentar există prejudecăți care determină pe mulți dintre noi să nu considere aceasta o opțiune atunci când se confruntă cu lipsa unui dinte.

Însă, operația de implant dentar în Cluj de la clinica noastră stomatologică nu este complicată, ci este aproape lipsită de durere, cu un rezultat ușor de prezis. Cu atât mai mult, în prezent când tehnologia a avansat într-atât de mult în cadrul stomatologiei și în Cluj, încât procedura de aplicare a unui implant dentar se poate face și digital, fără implicații chirurgicale dureroase și complexe, aceste intervenții, fiind de cele mai multe ori minime.

Până cu puțin timp în urmă, cazurile mai complexe presupuneau proteze mobile. Acum însă, datorită progreselor științifice, acestea pot fi abordate și rezolvate cu ajutorul implanturilor dentare, punților de zirconiu pe implanturi. Aceste lucrări derulate în clinica noastră din Cluj sunt estetice, uşor de acceptat și confortabile.

Ce este un implant dentar?

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio oferă servicii de implantologie precise, astfel încât orice implant dentar să aducă rezultatele dorite oricărui pacient. Implantul dentar este un dinte artificial creat sub forma unui șurub, din titan pur care se inserează în osul maxilarului în locul unde a fost odată un dinte natural.

Un implant este format din două părți: intraosos (rădăcina) și supraosos (bont protetic, adică partea vizuală a dintelui). Peste acest bont protetic se pune, de regulă fie o coroană, fie o punte fie o proteză. Implantul dentar are rol de sine stătător, astfel încât ceilalți dinți vecini nu sunt deloc afectați. Acest tip de lucrări pot deține cu succes rolul unui dinte natural, atât estetic, cât și funcțional. Majoritatea pacienților care au apelat la această procedură au declarat că nu simt nicio diferență între dinții naturali și cei implantați.

Ce presupune această intervenție?

În procesul de implantologie, un aspect foarte important îl constituie operațiunile de pregătire corectă a intervenției. Tehnica aseptică este constituită dintr-un set de proceduri și protocoale specifice, realizate în condiții controlate, cu scopul de a minimiza contaminarea cu patogeni, astfel încât inserarea unui implant dentar în clinica noastră din Cluj să nu aibă rezultate negative.

Pentru ca operația de implant dentar să aibă rezultate pozitive, clinica noastră respectă cu strictețe următorii paşi:

 • Procedura de dezinfecție
 • Verificarea kitului operator
 • Spălarea și dezinfecția
 • Echiparea și izolarea (echiparea asistentei, izolarea câmpului operator)
 • Pregătirea pacientului Pregătirea medicului Îndepărtarea deșeurilor

Pentru fiecare pacient evaluăm cu atenție atât potențialul contaminant, cât și vulnerabilitatea față de infecții, în special când în urma anamnezei se decelerează tare organice sau depresii imune.

Reabilitările pe implanturi dentare au numeroase avantaje față de soluțiile clasice, cum ar fi coroanele și punțile dentare, pentru că:

 • arată, se simt și functionează ca și dinții naturali;
 • conservă integritatea dinților sănătoși, nemaifiind nevoie ca aceștia să fie instrumentați pentru a fi folosiți în realizarea tratamentului protetic;
 • stimulează osul alveolar și țesuturile moi, asigurând conservarea acestora;
 • pot oferi maximum de siguranţă, confort și estetică tratamentului;
 • elimină disconfortul, senzația de nesiguranță și toate acele mici neplăceri cu care te confrunți în cazul protezărilor clasice;
 • reprezintă soluția cea mai durabilă și cea mai lipsită de riscuri.

Cea mai modernă tehnologie în acest domeniu: implant MegaGen.

Evoluția științei aduce noutăți în orice domeniu, deci și în stomatologie. Un implant MegaGen este forma cea mai performantă din Cluj pentru acest tip de procedură. Materialul din care se creează este un aliaj de titan de gradul 4 de o calitate superioară. Suprafața fiecărui implant MegaGen are particule de nanomicronice de oxid de calciu care protejează țesutul osos de contactul direct cu implantul. Astfel, organismul interceptează pelicula de oxid de calciu ca fiind aparținătoare lui. La Alverna Dental Studio folosim implanturi MegaGen AnyRidge și Anyone.

Dintre cele două prețul pentru implantul dentar Anyone este ceva mai accesibil față de cel AnyRidge. Totuși, calitatea este superioară pentru ambele, iar estetica naturală este punctul lor forte. AnyRidge presupune o recuperare după implant dentar mult mai rapidă și eficientă.

Indiferent de tipul de implant dentar pentru care optați, la clinica stomatologică din Cluj, Alverna Dental Studio, prețul pentru orice implant dentar începe de la 350€.
Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio