Endodonție
Cluj

Aveți nevoie de tratamente de endodonție în Cluj? În cadrul clinicilor Alverna Dental Studio, medicii stomatologi vă stau la dispoziție cu întreaga lor expertiză. Dispunem de aparatură medicală de ultimă generație, cu ajutorul căreia avem grijă de zâmbetul dvs.!

Tratamentul de endodonție, știut și sub denumirea de „tratament de canal” reprezintă procedura stomatologică efectuată în scopul îndepărtării unei infecții localizate la nivelul rădăcinii dintelui și al camerei pulpare.

Cauzele afecțiunilor apărute la nivelul pulpei dintelui (nerv) sunt variate și le vom discuta în cele ce urmează. Neglijate sau amânate, astfel de infecții pot duce la pierderea dintelui, ceea ce implică alte manopere și complicații.

Tratamente de endodonție în Cluj
Endodonție Cluj

Oferim servicii stomatologice de endodonție în Cluj, în cadrul clinicilor Alverna Dental Studio. Echipa noastră, formată din medici specialiști cu experiență, pasionați de ceea ce fac, pune accent pe calitatea serviciilor oferite fiecărui pacient. Tratamentul de endodonție reprezintă una dintre procedurile stomatologice pe care clinica Alverna Dental Studio vi le pune la dispoziție.

Localizarea infecțiilor de la nivelul rădăcinii și pulpei dinților poate fi realizată de către medicul dentist încă de la primele și cele mai mici simptome, în urma unei analize complete a danturii. Se impune luarea imediată a măsurilor corespunzătoare, pentru a se preveni extinderea infecției până la os. Odată ajunsă aici, se poate forma apoi abcesul. 

Tratamentul de endodonție sau tratamentul de canal reprezintă, așadar, o măsură rapidă și eficientă pe care medicul stomatolog o poate implementa cu succes. În sensul larg, când discutăm despre endodonție, avem în vedere o întreagă ramură a stomatologiei responsabilă nu doar cu tratarea afecțiunilor de la nivelul pulpei dentare, ci și cu diagnosticarea acestora. 

În cadrul clinicilor Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca, vă stăm la dispoziție cu servicii de endodonție specifice – de la diagnosticare, până la tratamente eficiente și moderne. Pentru programări la oricare dintre clinicile noastre din Cluj, vă rugăm să ne contactați!

Când și de ce apar infecțiile dentare?

În componența pulpei dintelui intră canalul dentar (acel țesut moale aflat în interiorul dintelui; de aceea tratamentele de endodonție mai sunt numite și tratamente de canal), alături de țesutul conjuctiv, nerv și vase de sânge. Aceste componente structurale sunt responsabile de formarea smalțului și a dentinei, pe parcursul dezvoltării dintelui, fiind însă și expuse numeroaselor afecțiuni ce pot să apară în tot acest proces. 

Infecțiile și inflamațiile de la nivelul pulpei dentare pot să apară din diverse motive: 

  • Carii adânci, dezvoltate în profunzime;
  • Obturații (plombe) prea profunde;
  • Traume ale danturii resimțite în urma unei intervenții stomatologice recurente;
  • Șlefuirea incorectă a dinților în cadrul tratamentelor protetice, care poate să ducă la leziuni de natură mecanică sau de natură termică;
  • Diverse fisuri sau fracturi dentare. 

Este important ca în cazul unei infecții la nivelul pulpei dentare să fie luate măsuri de salvare a dintelui, extracția devenind o opțiune validă abia în ultimă instanță sau în cazuri speciale. Medicii dentiști din cadrul Alverna Dental Studio din Cluj pun accent pe nevoile danturii pacientului, astfel încât aceasta să se bucure de o sănătate optimă, iar longevitatea dinților naturali să fie prelungită pe cât de mult posibil. Tratamentele de endodonție au prioritate în astfel de cazuri. 

Împreună, putem prelungi viața dinților dvs. naturali. Vă așteptăm cu drag la clinicile Alverna Dental Studio din Cluj. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați!

Simptome. Când este necesar să apelați la servicii de endodonție?

Probabil una dintre cele mai frecvente erori de judecată pe care pacienții noștri o fac este amânarea investigațiilor medicale – care ar putea duce la o diagnosticare rapidă și ar preveni dezvoltarea infecției și răspândirea bacteriilor la nivelul pulpei dentare. Din păcate, speranța că „va trece” de la sine poate deveni un real inamic în asigurarea și îmbunătățirea sănătății orale. 

Prin urmare, vă recomandăm să nu neglijați sau să nu ignorați eventualele simptome care pot să apară în cazul unei infecții dentare: 

  • Durere care survine odată cu expunerea dinților la rece sau la cald (de exemplu, la consumul de lichide calde);
  • Durere accentuată dacă se pune presiune la nivelul dintelui;
  • Apariția unor pete la nivelul dintelui cu pricina;
  • Dezvoltarea abceselor, adică apariția unor acumulări de puroi localizate;
  • Eliminare de puroi prin fistule gingivale.

Rar, infecția se poate dezvolta și fără manifestarea acestor simptome, ceea ce face mai dificilă identificarea și diagnosticare ei din timp. Din acest motiv, un control periodic la medicul stomatolog este extrem de important, acesta putând identifica astfel potențialele probleme și propune tratamentele de endodonție necesare. 

Vă așteptăm la clinicile Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca. Programați-vă acum pentru un zâmbet strălucitor și o dantură sănătoasă! 

Alverna Dental Studio 1

Str. Alverna 33, 400469,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 748 085 933
Tel: +40 728 085 933

Alverna Dental Studio 2

Str. Viilor nr. 52B, et.1,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 770 265 223
E-mail
contact@alvernadental.com
endodontie-2
endodontie-3
endodontie-4
endodontie-5
endodontie-6

Întrebări frecvente despre tratamentele de
Endodonție

Datorită unei echipe de medici specialiști cu experiență în domeniu, dar și materialelor și aparatelor medicale moderne utilizate, clinicile Alverna Dental Studio din Cluj sunt aliatul dvs. de nădejde în îmbunătățirea sănătății dentare. Știm că există numeroase întrebări cu privire la tratamentele de endodonție (și nu numai). O parte dintre ele, le adresăm aici. 

Cât durează procedura?

Tratamentele de endodonție se pot desfășura pe parcursul unei singure ședințe sau pe parcursul mai multor ședințe, în funcție de complexitatea manoperei și de timpul necesar intervenției, acesta variind de la caz la caz (se poate ajunge la câteva ore de lucru, în total). 

Care sunt etapele procedurii?

» Înainte, în timpul și după efectuarea tratamentului de endodonție, se vor realiza radiografii digitale, pentru a putea urmări îndeaproape evoluția infecției și a tratamentului. 

» Înainte de a începe procedura propriu-zisă, va avea loc anestezierea locală pentru a diminua gradul de disconfort simțit de pacient. 

» Apoi, în scopul prevenirii contaminării dintelui cu salivă sau cu alte bacterii ce ar putea pătrunde în cavitatea bucală, dar și pentru confortul pacientului și eficiența procedurală, dintele va fi izolat cu o digă dentară (o folie fixată pe dinte).

» În urma tuturor acestor pregătiri, se va iniția tratamentul de endodonție propriu-zis. Medicul endodont va crea o deschidere la nivelul dintelui, prin care, cu sprijinul instrumentelor moderne de magnificare (microscop dentar, lupă dentară) și a instrumentelor specifice, va îndepărta țesuturile moi infectate, va adăuga substanțe dezinfectante, curățând astfel interiorul dintelui. 

» În cele din urmă, are loc sigilarea dintelui și a rădăcinilor dentare cu materiale biocompatibile. 

» Etapa finală a tratamentului endodontic presupune restaurarea porțiunii coronare a dintelui. 

Care este gradul de disconfort?

Datorită anesteziei locale efectuate înainte de începerea procedurii, gradul de confort al pacienților este sporit. În anumite cazuri, din cauza inflamației, poate să apară un oarecare grad de disconfort, însă acesta este eficient gestionat de medicul specialist. 

Ce responsabilități are pacientul?

Datorită materialelor și tehnicilor stomatologice moderne, tratamentele de endodonție asigură în prezent, cu succes, sănătatea dentară, permițând păstrarea dintelui natural pentru o perioadă îndelungată de timp. Pacienții însă trebuie să aibă în vedere un aspect extrem de important: în cel mult o lună de la realizarea procedurii endodontice, trebuie să aibă loc și restaurarea coronară a dintelui respectiv. 

Cum decurge procesul de vindecare?

Este important ca în urma intervențiilor endodontice, să respectați cu strictețe atât medicația prescrisă de către medicul specialist, cât și indicațiile acestuia. Tratamentele de endodonție sunt adesea urmate de o perioadă de sensibilitate la nivelul dintelui, cu precădere în primele zile după intervenție. Această sensibilitate se manifestă de obicei la mușcătură sau, în repaus, dintele fiind simțit puțin diferit de restul danturii. 

Vă așteptăm la clinicile Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca!

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri privind tratamentul endodontic, nu ezitați să ne contactați sau să le adresați medicului dvs. Ne dorim ca experiența dvs. la Alverna Dental Studio să fie una plăcută, iar zâmbetul să vă reflecte cu adevărat starea de bine! 

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din cadrul clinicilor noastre din Cluj, vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Alverna Dental Studio sau pe Instagram @alvernadentalstudio.

Servicii
Alverna Dental

cabinet-stomatologic-26

Augmentarea osoasă

Augmentarea osoasă reprezintă una dintre procedurile stomatologice de care puteți beneficia la Alverna Dental Studio

cabinet-stomatologic-22

Implant dentar

Aveți nevoie de un implant dentar? La Alverna Dental Studio vă punem la dispoziție unele dintre cele mai noi și..

cabinet-stomatologic-27

Chirurgie dentară

Serviciile de chirurgie dentară puse la dispoziție de Alverna Dental Studio implică un ansamblu de proceduri și..

cabinet-stomatologic-23

Estetică dentară

Vă doriți un zâmbet strălucitor și sănătos? Alverna Dental Studio Cluj oferă servicii complete de estetică dentară pentru..

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!