Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Profilaxie

profilaxie

Proceduri moderne de aplicare a profilaxiei la Cluj

Prin profilaxie se înțelege totalitatea măsurilor medico-sanitare de prevenire a bolilor din cavitatea bucală sau avansarea celor deja existente. În clinica noastră, procedurile de profilaxie respectă standarde înalte ale calității. Cel mai bun tratament posibil este evitarea și prevenirea apariției problemelor dentare. Aplicarea unei igiene riguroase, ireproșabile, duce la o probabilitate cu până la 60 de ori mai mică de apariție a cariilor dentare, conform studiilor de specialitate. De asemenea, verificarea periodică a dentiției contribuie în mod semnificativ la acest aspect.

Sesiunea de igienizare este compusă din: periaj profesional, detartraj ultrasonic, probarea situației parodontale, finisarea obturațiilor vechi și descoperirea posibilelor afecțiuni parodontale sau odontale, flotizări topice și, de o importanță semnificativă, îndrumarea în ale profilaxiei a fiecărui pacient în parte. Profilaxia la cabinetele stomatologice se face de regulă de 2 ori pe an. De asemenea, igienizarea se face și individual, de către fiecare pacient prin periajul zilnic al dinților, folosirea aței dentare și a apei de gură.

Care este scopul profilaxiei profesionale?

Medicul stomatolog este cel care are grijă de sănătatea dinților. Consultațiile periodice ale experților din medicina dentară ne va asigura sănătatea danturii. Importanța profilaxiei profesionale se datorează aparaturii moderne care se regăsește în cabinetele stomatologice și a soluțiilor profesionale, alături de tehnicile precise prin acestea funcționează. Periajul profesional ajută la o curățare precisă a plăcii bacteriene din zonele greu accesibile. Astfel, placa bacteriană este distrusă, iar depunerile sunt astfel prevenite. Detartrajul se poate face numai în cabinetele stomatologice. Dacă acesta este ignorat, poate avea efecte negative asupra danturii. Cum? Dacă tartrul format nu este îndepărtat în prealabil, atât în jurul dintelui cât și din linia gingivală se va acumula o cantitate semnificativă de placă bacteriană, dezvoltându-se afecțiuni gingivale, greu de tratat ulterior. Profilaxia profesională ajută la prevenirea cariilor și a bolilor paradontale.

Cum se efectuează detartrajul?

Prima etapă constă în înlăturarea depunerilor de placă bacteriană de pe suprafețele dentare afectate. În prima fază, pentru înlăturarea tartrului se va utiliza un aparat cu ultrasunete. După aceea, se va insista în unele zone cu aparatele manuale pentru a înlătura total depunerile. Este important de reținut că detartrajul efectuat foarte des poate duce la sensibilitatea dentară, motiv pentru care medicul stomatolog va stabili cât este de des să te prezinți la consultații pentru a apela la acestă procedură.

Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio