Profilaxie
Dentara Cluj

Aveți nevoie de un tratament profesional de profilaxie în Cluj? În clinicile Alverna Dental Studio, specialiștii noștri vin în întâmpinarea nevoilor dvs. cu cele mai noi proceduri stomatologice, realizate cu ajutorul tehnologiilor performante,  de ultimă generație.

Cu un rol esențial în prevenția afecțiunilor stomatologice, procedurile de profilaxie dentară presupun o curățare profesională a danturii, aducând beneficii atât la nivelul sănătății dentare, cât și din punct de vedere estetic.

Un ritual amănunțit de îngrijire și igienizare orală făcut acasă nu este suficient, pe termen lung, pentru a împiedica apariția cariilor sau a altor afecțiuni cauzate de acumularea bacteriilor. Procedurile de curățare profesională vin în completarea lui,  asigurând o curățare completă.

Profilaxie
Dentara Cluj

Proceduri moderne de profilaxie pentru un zâmbet sănătos

Termenul profilaxie dentară se referă la totalitatea măsurilor medico-sanitare realizate cu scopul de a preveni instaurarea unor afecțiuni la nivelul cavității bucale sau de a stopa evoluția celor deja existente. Această tehnică de tratament prezintă o eficiență crescută atât în cazul leziunilor dentare carioase, dar și atunci când vorbim despre boli parodontale.

În clinicile Alverna Dental Studio din Cluj, procedurile de igienizare profesională respectă cele mai înalte  standarde de calitate. Tratamentele se realizează cu ajutorul unor tehnologii moderne și presupun o curățare în profunzime a cavității bucale, reprezentând cea mai eficientă procedură medicală pentru evitarea și prevenirea apariției problemelor dentare.

Asociate cu o igienă riguroasă realizată acasă, tratamentele de profilaxie reduc riscul de apariție al cariilor dentare cu până la 60%. Desigur, recomandarea specialiștilor noștri este ca aceste proceduri de curățare să fie urmate, la recomandarea medicului, de alte intervenții stomatologice precum cele de odontologie, pentru tratarea eventualelor afecțiuni încă din stadiu incipient.

La clinicile Alverna Dental Studio, punem accent pe prevenție, de aceea vă oferim o gamă completă de servicii profilaxie dentară. Dacă doriți să vă programați pentru o curățare profesională a danturii dvs., vă rugăm să ne contactați!

De ce este important să realizați proceduri regulate de profilaxie profesională?

Periajul pe care îl realizăm acasă rămâne cea mai importantă procedură de profilaxie necesară pentru menținerea unei danturi sănătoase și frumoase pe termen lung. Cu toate acestea, eforturile pacientului de a igieniza complet cavitatea bucală nu sunt suficiente, ci trebuie susținute cu tratamente de curățare profesională, realizate periodic: detartraj dentar, periaj profesional, Air-flow. 

Prin metodele de curățare pe care fiecare persoană le are la îndemână (periaj, ață dentară sau apă de gură), placa bacteriană care se depune pe suprafața dinților sau a altor construcții protetice (coroane, proteze fixe, implant dentar) nu va putea fi îndepărtată în totalitate. În general aceasta rămâne în spații mai puțin accesibile și favorizează, în timp, apariția de leziuni carioase (cariile dentare), boli parodontale și alte infecții bacteriene care pot avansa, degradând dantura. 

Atunci când placa nu este îndepărtată cu regularitate, biofilmul său atrage mineralele din salivă, iar depozitul se solidifică, formând tartrul dentar. Aceasta se poate depune atât supragingival, cât și subgingival, atacând, în timp, smalțul dentar și gingia. Procedurile de profilaxie dentară profesională (detartraj dentar, periaj profesional, Air-flow etc) sunt singurele tratamente care au o eficiență crescută în eliminarea acestor depozite prevenind, pe termen lung, apariția unor afecțiuni și complicații stomatologice.

Alverna Dental Studio vă ajută să zâmbiți cu încredere! Doriți să vă programați la una dintre clinicile noastre din Cluj? Vă rugăm să ne contactați!

Procedurile de profilaxie: Cum arată un tratament complet?

O sesiune profesională de igienizare este compusă dintr-o serie completă de proceduri, astfel încât medicul specialist să asigure că atât tartrul, cât și bacteriile prezente la nivelul cavității bucale au fost eliminate în totalitate.

La Alverna Dental Studio, ne bazăm pe tehnici de tratament moderne, susținute de o aparatură medicală de înaltă performanță și de colectiv medical cu experiență. Specialiștii noștri se dedică întru totul meseriei lor, bucurându-se, de fiecare dată, de zâmbetele sincere ale pacienților. 

Pentru că știm că doriți să-i oferiți zâmbetului dvs. cea mai bună îngrijire, vă punem la dispoziție o gamă completă de proceduri de profilaxie dentară. Iată-le pe cele mai importante dintre acestea:

Detartraj dentar

Un detartraj este o procedură dedicată eliminării depozitelor de tartru prezente la nivelul danturii. Așa cum menționam și anterior, aceste depuneri solide reprezintă un real pericol pentru sănătatea smalțului dentar, dar și pentru cea a gingiilor, favorizând, în timp dezvoltarea cariilor și apariția afecțiunilor parodontale.

În cadrul clinicilor Alverna Dental Studio, specialiștii noștri efectuează un detartraj dentar cu ultrasunete. Aparatul utilizează o tehnologie cu unde între 25.000 – 42.000 Hz, care fragmentează depozitele de tartru, dar este prevăzut și cu un jet de apă care ajută la eliminarea acestor fragmente, dar și la evitarea supraîncălzirii dintelui. 

Periaj profesional

Periajul profesional vine ca o completare la rutina de igienă desfășurată acasă, dar și la un detartraj dentar, reușind să elimine cu eficiență placa bacteriană, dar și să ofere danturii un aspect îmbunătățit.

În cadrul acestei proceduri, medicul specialist realizează un periaj asemănător cu cel realizat acasă, doar că se folosește de o periuță electrică circulară și de o pastă de dinți specială, cu particule abrazive, îmbunătățită cu fluor. Prin periaj, dantura capătă un aspect neted, petele dispar, iar zonele cu textură aspră sunt înlăturate pentru a reduce tendința de aderare a plăcii bacteriene.

 

Air-flow

Procedura Air-flow asigură o igienizare completă la nivelul cavității bucale și este recomandată după orice alt tratament de profilaxie dentară, fie că vorbim de un detartraj sau de un periaj profesional.

Curățarea se face cu un aparat special care emite particule de apă și bicarbonat de sodiu, la o presiune crescută, pentru a pătrunde cu succes chiar și în zonele greu accesibile. Totodată, acest tip de tratament acționează și la nivel cromatic, fiind eficientă mai ales în cazul fumătorilor și al pacienții care obișnuiesc să să consume alimente care le colorează dantura (ceai negru, cafea etc).

Sănătatea zâmbetului dvs. este o prioritate pentru specialiștii Alverna Dental Studio. Pentru mai multe detalii despre procedurile noastre de curățare profesională, vă rugăm să ne contactați!

Alverna Dental Studio 1

Str. Alverna 33, 400469,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 748 085 933
Tel: +40 728 085 933

Alverna Dental Studio 2

Str. Viilor nr. 52B, et.1,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 770 265 223
E-mail
contact@alvernadental.com
profilaxie-2
profilaxie-3
profilaxie-4
profilaxie-5
profilaxie-6

Întrebări
frecvente

Echipa Alverna Dental Studio stă mereu la dispoziția dvs. cu toate informațiile de care aveți nevoie. Pentru că o curățare profesională este o procedură pe care orice pacient ar trebui să o efectueze, suntem siguri că există multe curiozități legate de acest subiect. Am răspuns, așadar, la unele dintre cele mai frecvente

Cât durează o sesiune completă de profilaxie dentară?

În mod frecvent, specialiștii realizează toate procedurile de detartraj, curățare și igienizare în cadrul unei singure ședințe. Desigur, dacă în urma controlului stomatologic realizat după curățarea profesională, specialistul va identifica și alte probleme medicale, vă va recomanda să reveniți la cabinet pentru tratamente de odontologie sau pentru alte intervenții.

Care este gradul de disconfort resimțit de pacient?

În timpul procedurilor de curățare profesională, disconfortul este unul minim. Acestea sunt intervenții non-invazive, deci nu necesită administrarea de anestezic sau de alte substanțe cu efect de amorțire.

Cât de des trebuie efectuate sesiunile de profilaxie profesională?
  • Ca specialiști în medicină dentară, recomandăm realizarea unei ședințe complete de curățare profesională (detartraj dentar, periaj profesional și Air-flow) o dată la 6 luni. Desigur, punem accent, totodată, pe efectuarea zilnică a ritualului de igienizare realizat acasă: periaj de două ori pe zi, urmat de apă de gură și utilizarea aței dentare după fiecare masă.

Vă așteptăm la clinicile noastre din Cluj!

Specialiștii noștri vă invită cu drag să treceți pragul oricărei clinici Alverna Dental Studio din Cluj. Ne vom asigura că aveți parte de o experiență medicală de excepție fie că vă doriți doar o sesiune de profilaxie dentară profesională, fie că aveți nevoie de servicii stomatologice mai complexe, precum tratamentele de estetică dentară, endodonție, ortodonție sau chirurgie dentară.

Totodată, dacă vă doriți să fiți la curent cu toate noutățile Alverna Dental Studio, vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Alverna Dental Studio sau pe Instagram @alvernadentalstudio.

Servicii
Alverna Dental

cabinet-stomatologic-26

Augmentarea osoasă

Augmentarea osoasă reprezintă una dintre procedurile stomatologice de care puteți beneficia la Alverna Dental Studio

cabinet-stomatologic-22

Implant dentar

Aveți nevoie de un implant dentar? La Alverna Dental Studio vă punem la dispoziție unele dintre cele mai noi și..

cabinet-stomatologic-27

Chirurgie dentară

Serviciile de chirurgie dentară puse la dispoziție de Alverna Dental Studio implică un ansamblu de proceduri și..

cabinet-stomatologic-23

Estetică dentară

Vă doriți un zâmbet strălucitor și sănătos? Alverna Dental Studio Cluj oferă servicii complete de estetică dentară pentru..

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!