Aparat dentar - Alverna Dental Studio Cluj-Napoca
 

Aparat
dentar

Utilizarea unui aparat dentar poate fi cea mai bună decizie pentru zâmbetul dvs.! Beneficiile sunt numeroase, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. Alverna Dental Studio vă pune la dispoziție atât aparate dentare clasice (cu bracket-uri), cât și aparate dentare cu gutiere, alegerea fiind făcută sub îndrumarea medicului ortodont, în funcție de particularitățile și nevoile danturii dvs. 

Știm că planează încă o serie de prejudecăți ce se răsfrâng asupra deciziei de a folosi sau nu un aparat dentar. Acestea însă nu își mai au locul în zilele noastre: un aparat dentar vă poate transforma cu adevărat zâmbetul într-unul sănătos!

Dincolo de estetică, în urma acestui tip de tratament ortodontic, nu doar că veți obține o ocluzie corectă și o igienă dentară corespunzătoare, dar veți reduce, de asemenea, și riscurile apariției unor alte probleme sau afecțiuni la nivelul cavității orale.

Soluția pentru un zâmbet de invidiat:
Aparat dentar

Vă doriți un zâmbet sănătos, de invidiat? Folosirea unui aparat dentar s-ar putea să fie cea mai eficientă soluție pentru dvs. În funcție de situația danturii dvs., veți putea alege, alături de medicul specialist ortodont, acel aparat dentar care vi se potrivește. În cadrul Alverna Dental Studio, utilizăm două categorii de aparate dentare: cele clasice, cu bracket-uri, și cele cu gutiere. 

Despre beneficiile utilizării unui aparat dentar, caracteristicile diverselor modele și etapele de tratament, despre cum știm când și dacă ar fi indicat să apelăm la servicii de ortodonție, dar și despre alte aspecte relevante, discutăm detaliat în cele ce urmează. 

Aparat dentar preț » Totodată, știm că aspectul financiar nu poate fi neglijat, așadar veți găsi în această rubrică informațiile necesare și din acest punct de vedere. 

Este important să rețineți că purtarea unui aparat dentar are nu doar rolul de a vă înfrumuseța zâmbetul, cât de a vă îmbunătăți sănătatea orală pe termen lung, aparatul dentar integrându-se adesea armonios în planurile de tratament specifice profilaxiei. Odată stabilit tipul de aparat dentar și montarea acestuia, medicii specialiști Alverna Dental Studio sunt alături de dvs. pe toată perioada purtării lui, pentru controale periodice, pentru îndepărtarea aparatului și, în cele din urmă, pentru menținerea unei danturi sănătoase.

Alverna Dental Studio vă pune la dispoziție tehnici și tratamente moderne de ortodonție. În urma consultației, putem decide împreună tipul de aparat dentar potrivit danturii dvs. Medicii specialiști din cadrul clinicilor noastre vă vor răspunde tuturor întrebărilor, astfel încât să puteți lua o decizie optimă, fără rețineri, pentru sănătatea dvs. dentară. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați!

Aveți nevoie de aparat dentar? Indicii de care să țineți cont

Dacă v-ați întrebat deja în ce măsură aveți nevoie de aparat dentar sau nu, vă invităm să analizați o serie de indicii după care vă puteți da seama de necesitatea unui astfel de tratament ortodontic. Bineînțeles, un răspuns definitiv veți avea doar în urma unei consultații la medicul specialist. Dacă observați însă următoarele aspecte în ceea ce privește dantura dvs., le puteți considera indicii demne de investigat: 

» Existența unor probleme de aliniere a dinților;

» Dinții sunt prea apropiații unii de ceilalți, par să fie „strâmbi” sau „înghesuiți”;
» Resturile de alimente rămân frecvent între dinți, ceea ce poate duce și la o respirație urât mirositoare (un rezultat al problemelor de aliniere menționate);

» Mușcătura (ocluzia) nu este corectă – dacă nu sunteți sigur, problemele gingivale cauzate de acest fapt sunt un indiciu clar, de exemplu. În astfel de cazuri, vorbim de diverse situații: 

 • ocluzie adâncă – dinții superiori îi acoperă aproape în totalitate pe cei din arcada inferioară;
 • ocluzie inversă – dinții inferiori îi acoperă pe cei superiori;
 • ocluzie deschisă – rămâne un spațiu semnificativ între dinții de jos și cei de sus;
 • ocluzie încrucișată – când arcada inferioară nu este circumscrisă de arcada superioară;

» Prezența bruxismului sau a „scrâșnitului dinților”;

» Incisivii laterali sunt subdezvoltați;
» Prezența unor dureri articulare / la nivelul urechii, din cauza unui contact necorespunzător al dinților, ce pune presiune pe articulații și gingii. 

» O stare de nemulțumire privind estetica zâmbetului dvs. 

Când au nevoie cei mici de aparat dentar?

Recomandarea Asociației Americane de Ortodonție și a medicilor ortodonți, în general, este ca primul control ortodontic al copiilor să fie realizat în jurul vârstei de 6-7 ani. Este momentul în care copiii au o dentiție mixtă, cu „dinți de lapte” încă prezenți, iar dinții permanenți într-o erupție parțială. Medicul ortodont poate interveni acum eficient, evitându-se cu mai multă ușurință apariția sau dezvoltarea unor probleme grave, care pe măsură ce trece timpul pot deveni chiar ireparabile. 

La această vârstă, utilizarea unui aparat dentar se poate face pe perioade mai scurte, iar procesul este nedureros, căci se optează de obicei, într-o etapă inițială, pentru un aparat dentar mobil, ce permite o dezvoltare armonioasă a danturii celor mici. 

Vizitele la medicul ortodont trebuie să continue, cu atenție la etapele normale de dezvoltare a danturii. Se recomandă, astfel, ca în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, consultațiile să aibă loc din șase în șase luni, urmărindu-se îndeaproape dezvoltarea danturii permanente într-o manieră corespunzătoare și intervenind atunci când este cazul. În adolescență, în jurul vârstei de 16 ani, se recomandă monitorizarea unui alt moment important: creșterea „măselelor de minte”. 

Categorii de aparate dentare și beneficiile utilizării lor

Alverna Dental Studio vă pune la dispoziție tehnologii și tratamente moderne de ortodonție. Utilizăm diferite tipuri de aparat dentar – de la modele clasice, cu bracket-uri, până la modele cu gutiere, extrem de apreciate de pacienții noștri. În funcție de particularitățile situației dvs., medicul ortodont vă poate recomanda tipul de aparat dentar potrivit.

Aparat dentar clasic, cu bracket-uri

În general, când se discută despre utilizarea unui aparat dentar, oamenii au în minte clasicul aparat dentar metalic. Există însă mai multe alternative, bracket-urile pot fi confecționate din materiale diferite, iar aparatele dentare pot fi acum personalizate inclusiv din punct de vedere estetic, astfel încât să vă simțiți pe deplin confortabil cu decizia luată. 

APARAT DENTAR METALIC

» În ciuda reputației sale nu tocmai favorabile în rândul adolescenților, acest tip de aparat dentar are, probabil, cel mai bun raport între calitate, eficiență și preț.
» Este rezistent, are maximă eficiență (râmâne, de fapt, unul dintre cele mai eficiente aparate dentare) și are cel mai accesibil preț.
» Rezultatele devin vizibile după primele luni de la purtare și poate fi soluția potrivită pentru variate anomalii dentare, acest tip de aparat dentar fiind extrem de versatil.
» Vestea bună? Culoarea elasticelor poate fi personalizată, un aspect întâmpinat cu entuziasm și de micii noștri pacienți.
» Aparat dentar preț total (pentru ambele arcade): 5000 RON.

APARAT DENTAR CERAMIC

» O alternativă apreciată în rândul pacienților, aparatul dentar ceramic este realizat din materiale compozite, cu bracket-uri de culoare albă, care se integrează armonios în aspectul general al danturii, potrivindu-se cu nuanța naturală a dinților.
» Acțiunea directă asupra dinților este moderată, iar principalul avantaj este dat de estetica sa sporită.
» Totodată, este bine să știți că bracket-urile ceramice nu se pătează, sunt foarte rezistente, iar elasticul se schimbă lunar, astfel vă puteți bucura de un aspect impecabil pe toată durata utilizării unui astfel de aparat dentar.
» Aparat dentar preț total (pentru ambele arcade): 6000 RON.

APARAT DENTAR SAFIR

» Dacă vă doriți un aparat dentar „transparent”, alternativa cu bracket-uri cu margini rotunjite, din cristal dur de safir, s-ar putea să fie alegerea potrivită pentru dvs., acest tip de aparat dentar integrându-se perfect cu dantura și trecând aproape neobservat. Aparatul nu este totuși „transparent”, ci de o culoare sidefie, apropiată de culoarea naturală a dinților. 

» Nu doar aspectul reprezintă un avantaj al aparatelor dentare din safir, ci și timpul redus necesar tratamentului ortodontic și confortul sporit pe care acestea le asigură, acest tip de aparat dentar fiind de dimensiuni mai mici decât aparatul dentar ceramic. În plus, safirul are o biocompatibilitate de 100% cu gingiile și dinții. 

» Foarte rezistent (mai rezistent decât cel ceramic) și eficient în prevenirea cariilor sau altor afecțiuni, acest aparat dentar prezintă rezultate excelente, inclusiv pentru pacienții cu anomalii dentare mai complexe.
» Aparat dentar preț total (pentru ambele arcade): 7000 RON.

APARAT DENTAR LINGUAL

» Acest tip de aparat dentar se prinde pe latura interioară a dinților, devenind una dintre cele mai estetice alternative din rândul tratamentelor ortodontice.
» Îndrumarea medicului specialist este necesară, cu atât mai mult cu cât acest tip de aparat dentar este printre cele mai costisitoare, dar și având în vedere faptul că în funcție de particularitățile danturii și ale cavității orale, poate genera dezvoltarea temporară a unor iritații la nivel lingual sau ale unor tulburări de dicție.
» Aparat dentar preț total: individualizat.

Aparat dentar cu gutieră: INVISALIGN și F22 ALIGNER

Alături de aparatele dentare clasice, Alverna Dental Studio vă pune la dispoziție și alte opțiuni, alternative moderne și eficiente, cu rezultate excelente, care asigură o cale de mijloc între funcționalitate, aspect vizual și confort. Din rândul aparatelor dentare cu gutieră, utilizăm INVISALIGN, probabil unul dintre cele mai renumite aparate dentare complet invizibile, precum și F22 ALIGNER, despre care puteți afla mai multe informații în cele ce urmează. 

APARAT DENTAR INVISALIGN

Extrem de comod și estetic, aparatul dentar INVISALIGN este unul dintre cele mai apreciate în rândul pacienților din întreaga lume. Acest aparat dentar modern, în întregime transparent, este disponibil și în cadrul clinicilor Alverna Dental Studio pentru tratamentele de ortodonție. 

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație încorporată în scannerul iTero Element®, medicul specialist va putea realiza o scanare digitală 3D rapidă și precisă a danturii dvs. Pornind de la aceasta, planul de tratament ortodontic va fi în întregime personalizat pentru dvs., urmând să beneficiați de un aparat dentar 100% „croit” pentru dinții dvs. 

Cu un set de gutiere personalizate 100% pentru dantura dvs. și, mai ales, detașabile la nevoie, INVISALIGN nu generează schimbări dramatice în viața socială și profesională a pacienților, nici nu presupune schimbări drastice în alimentație sau în obiceiurile de igienă dentară. În orice moment al zilei, INVISALIGN poate fi dat jos pentru a vă bucura pe deplin de evenimente importante din viața dvs. (conferințe, întâlniri, aniversări etc). 

Neavând bracket-uri sau sârme, presiunea asupra danturii este mai redusă, iar disconfortul sau durerile sunt inexistente. Aliniatorii (gutierele) pot fi schimbați acasă, prin urmare veți face vizite mai rare la medicul specialist, iar tratamentul ortodontic se poate desfășura și la distanță. Controlul se face o dată la 6 – 8 săptămâni sau chiar o dată la 3 luni. În funcție de complexitatea cazului dvs., este posibil să finalizați tratamentul cu INVISALIGN în numai 6 luni, însă rezultatele le veți vedea încă din primele săptămâni! 

» Aparat dentar preț: costurile pentru un aparat dentar INVISALIGN sunt mai ridicate decât în cazul celorlalte tipuri de aparat dentar clasic (ceramic, safir, metalic). Un preț final poate fi stabilit în urma consultației, în funcție de complexitatea și particularitățile danturii dvs.

APARAT DENTAR F22 ALIGNER

F22 ALIGNER este un aparat dentar modern, cu gutiere, o încununare a peste 22 de ani de experiență clinică și a 14 ani de cercetare în cadrul Facultății de Ortodonție a Universității din Ferrara, Italia. Observând și analizând rezultatelele și interacțiunea pacienților cu diverse tipuri de aparat dentar cu gutiere transparente, cercetătorii au reușit să implementeze în F22 ALIGNER o serie de îmbunătățiri necesare atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional, pentru a spori eficiența tratamentelor ortodontice. 

F22 ALIGNER este unul dintre aparatele dentare pe care Alverna Dental Studio le utilizează în planurile de tratament. Realizate dintr-un material plastic transparent, numit EvoFlex, gutierele F22 ALIGNER sunt subțiri și pot fi detașate cu ușurință chiar de către dvs. Acestea permit o mișcare treptată și progresivă a dinților înspre o poziție corespunzătoare, fără a provoca durere sau disconfort pacienților. 

Alte caracteristici care fac din F22 ALIGNER un aparat dentar de încredere, preferat în rândul pacienților noștri: 

 • Gutierele F22 ALIGNER au o fixare optimă și precisă pe dantură, iar contactul direct dintre acestea și dinți permite un control sporit al mișcărilor dentare, cu rezultatele considerabil mai previzibile;
 • Materialul din care este realizat acest aparat dentar are o elasticitate de până la 20% mai ridicată decât în cazul altor aparate dentare cu gutiere prezente pe piață. Elasticitatea aceasta asigură transmiterea unor forțe constante, dar ușoare, facilitând astfel mișcări mai ample la nivelul danturi și asigurând un tratament confortabil, lipsit de neplăceri;
 • Marginile rotunjite ale F22 ALIGNER, fără asperități, realizate cu ajutorul unei noi tehnici de lucru, asigură un confort sporit pentru pacienți;
 • Chiar și în condiții extreme, acest tip de aparat dentar nu reține pigmenții din alimente sau placă bacteriană, păstrându-și transparența inițială și o suprafață netedă. Mai mult, lumina trece prin materialul din care sunt realizate gutierele F22 ALIGNER cu 20% mai mult, comparativ cu alte aparate dentare din PET-G, efectul obținut fiind unul natural, apropiat de aspectul danturii dvs. 

» Aparat dentar preț: costurile pentru un aparat dentar F22 ALIGNER sunt, bineînțeles, mai mari decât în cazul celorlalte aparate dentare, acesta fiind însă unul dintre cele mai apreciate de către pacienții care își doresc un echilibru între eficiența tratamentului, aspectul vizual și confortul de zi cu zi. Prețul final poate fi stabilit în urma consultației, în funcție de necesitățile fiecărui pacient.

Cât vă costă, așadar, un astfel de tratament ortodontic?

APARAT DENTAR PREȚ

În stabilirea unui preț final, se iau în considerare multiple aspecte – de la complexitatea situației dvs. dentare, la tipul de aparat dentar sau particularitățile acestuia (dacă sunteți interesat de aparat dentar preț total pentru ambele arcade sau de un aparat dentar preț pentru o singură arcadă, de exemplu). 

În calculul final, este bine să aveți în vedere și alte tipuri de costuri, pe lângă cele ale aparatului dentar propriu-zis. În rubrica TARIFE, în categoria „Tratamente ortodontice”, puteți să consultați tarifele practicate în cadrul Alverna Dental Studio. Astfel, veți găsi prețurile standard pentru: 

 • diagnostic ortodontic, alături de măsurători și realizarea planului de tratament;
 • aparat dentar preț total ambele arcade pentru diferitele tipuri de aparate ortodontice fixe – metalice, ceramice sau safir;
 • aparat dentar preț pentru tratament ortodontic lingual (aparat ortodontic „invizibil”);
 • aparat dentar preț pentru diferite alternative (aparate monomaxilare, bimaxilare);
 • menținător spațiu cu dinte sau cu ansă;
 • activare aparat dentar fix (metalic / fizionomic);
 • reaplicare bracket, recimentare inel metalic, aplicare mini-implant ortodontic etc;
 • îndepărtare aparat dentar fix;
 • control periodic, contenție aparat dentar etc. 

Toate costurile vă vor fi comunicate transparent în momentul realizării planului de tratament, iar dacă aveți întrebări nu ezitați să le adresați echipei Alverna Dental Studio. 

Indiferent de vârsta dvs., utilizarea unui aparat dentar s-ar putea să fie cu adevărat o decizie care să vă transforme zâmbetul – atât din punct vedere estetic, cât și funcțional. 

Beneficiile tratamentelor ortodontice sunt numeroase – de la îndreptarea și alinierea danturii, până la reducerea apariției cariilor (alinierea dinților facilitează un periaj dentar corect, fapt ce reduce riscul dezvoltării plăcii bacteriene), la un aspect al profilului facial îmbunătățit sau la reducerea riscului de afecțiuni la nivelul dinților mai proeminenți. În plus, aparatul dentar vine și în întâmpinarea problemelor de la nivelul articulațiilor temporo-mandibulare, o îmbunătățire frecvent menționată de pacienți fiind dispariția durerilor maxilare.  

Alverna Dental Studio și-a făcut o misiune din a vă ajuta să zâmbiți cu încredere. Vă așteptăm cu drag în clinicile noastre. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați! Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile și ofertele noastre speciale, vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Alverna Dental Studio sau pe Instagram @alvernadentalstudio.

Alverna Dental Studio 1

Str. Alverna 33, 400469,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 748 085 933
Tel: +40 728 085 933

Alverna Dental Studio 2

Str. Viilor nr. 52B, et.1,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 770 265 223
E-mail
contact@alvernadental.com
aparat-dentar-3
aparat-dentar-4
aparat-dentar-5
aparat-dentar-6
aparat-dentar-7

Servicii
Alverna Dental

cabinet-stomatologic-26

Augmentarea osoasă

Augmentarea osoasă reprezintă una dintre procedurile stomatologice de care puteți beneficia la Alverna Dental Studio

cabinet-stomatologic-22

Implant dentar

Aveți nevoie de un implant dentar? La Alverna Dental Studio vă punem la dispoziție unele dintre cele mai noi și..

cabinet-stomatologic-27

Chirurgie dentară

Serviciile de chirurgie dentară puse la dispoziție de Alverna Dental Studio implică un ansamblu de proceduri și..

cabinet-stomatologic-23

Estetică dentară

Vă doriți un zâmbet strălucitor și sănătos? Alverna Dental Studio Cluj oferă servicii complete de estetică dentară pentru..

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!