Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Protetica

Servicii moderne de protetica dentară

Protetica se referă la procedurile efectuate în orice clinică stomatologică în vederea restaurării esteticii și funcționalității aparatului dento-maxilar, alături de refacerea estetică a zâmbetului, prin acțiuni reparatorii. Acest proces este realizat cu ajutorul unor proteze biocompatibile, ce poate fi mobilă sau fixă.  În protetică, este foarte importantă comunicarea cu pacientul. În urma acesteia se stabileşte tipul de lucrare protetică. De aceea, se fac comparații între diferite tipuri de lucrări, se iau în calcul ipotezele folosirii diferitelor tipuri de materiale şi se pun în balanță avantajele sau dezavantajele folosirii acestora în cazul concret al fiecărui pacient.

Serviciile stomatologice efectuate în clinicile aferente sunt diverse. Tratamentele protetice  trebuie aplicate în urma unei analize complete de către specialist, în care să fie abordate în avans urmările fiecărei acțiuni în parte ce trebuie pusă în aplicare. Clinica stomatologică din Cluj Alverna Dental Studio, prin intermediul echipamentelor moderne se va asigura de corectitudinea și aplicabilitatea tratamentului corespunzător nevoilor existente. Un tratament protetic are rolul de a modifica morfologia ocluzală și relațiile funcționale.

Fațetele dentare

Fațetele dentare sunt pelicule de ceramică (porțelan), foarte subțiri care se atașează pe suprafața dinților pentru a corecta anumite defecte fizice. Ele sunt rezistente și efectuate astfel încât să se contopească armonios cu dintele natural și să corecteze mici defecte precum dinți fracturați, strungăreață, forme neplăcute, culoare inestetică sau chiar să ajute la problemele de mușcătură și ușoare malpoziții.

Este important ca înainte de luarea deciziei de implementare a unei fațete dentare să se facă un studiu amănunțit a danturii, pentru a ca procedura să se realizeze cât mai corect, astfel încât fațetele să nu devină în timp un inconvenient.

Ce presupune montarea acestora?

Desigur, procedura este diferită în funcție de tehnologia utilizată, existând pe piață diverse metode impuse de materialul din care este realizată fațeta. La clinica stomatologică Alverna Dental Studio folosim fațete dentare din ceramică presată marca Ivoclar e.max Press, un model modern și calitativ pentru a păstra cât ai natural forma dinților. Primul pas în implementarea lor este de consultare cu medicul dentist asupra unor acelor păreri despre unele fațete dentare puse în cadrul clinicii. Apoi, pentru că este important să fii mulțumit de zâmbetul creat cu ajutorul fațetelor, sunt create inițial fațete provizorii pentru a vedea cum reușești să te acomodezi cu ele și să îți dai seama dacă acela e zâmbetul pe care ți-l dorești. După aceea, pentru montare, în funcție de nevoile tale și problemele dinților se va face o șlefuire a dintelui natural pentru mici retușuri, dar și pentru ca suprafața să devină ușor abrazivă pentru a putea monta fațetele. De reținut este că, în unele cazuri este posibil să nu fie nevoie de o șlefuire prealabilă.

Tratamentele  protetice cu fațete dentare de la clinica stomatologică Alverna Dental Studio din ceramică presată Ivoclar e.max Press sunt realizate integral din porțelan. Astfel, nu au nici un substrat metalic sau din zirconiu ce ar putea contribui la realizarea unui zâmbet fals și nenatural, porțelanul contopindu-se armonios cu dintele natural, aspectul fiind cât se poate de plăcut, datorită translucidității excelente. Totodată, acest tratament protetic folosește fațete dentare biocompatibile cu alte substanțe de reconstruire dentară și, mai mult decât atât, sunt rezistente la abraziune.Prețul pentru acestă procedură protetică diferă în funcție de complexitatea lucrării.

Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio