Urgențe
stomatologice

Vă confruntați cu neplăcerile unei urgențe stomatologice? Alverna Dental Studio, clinică de stomatologie și turism dentar, vine în întâmpinarea dvs. cu servicii complete de stomatologie. Vă invităm să vă programați pentru o consultație de specialitate.

Apariția unei urgențe stomatologice reprezintă un eveniment neplăcut și, mai ales, neprevăzut pentru majoritatea oamenilor. Înțelegem importanța rezolvării acesteia în cel mai scurt timp posibil și punem preț pe sănătatea orală a pacienților noștri.

Experiența profesională și pregătirea excepțională a medicilor stomatologi din cadrul echipei noastre, deținerea propriului laborator de tehnică dentară, alături de aparatura medicală de ultimă generație, ne permit să rezolvăm eficient urgențe stomatologice. 

Urgențe
stomatologice

Urgențe stomatologice în Cluj: cu ce probleme ne putem confrunta?

Dacă vă confruntați cu urgențe stomatologice, vă puteți programa pentru consultații la Alverna Dental Studio! Paradoxal, anumite urgențe stomatologice pot fi, de multe ori, destul de greu de sesizat sau apreciat la adevăratul lor statut. De aceea există tendința de a amâna vizita la un medic stomatolog. 

Prin urmare, clinica stomatologică Alverna Dental Studio din Cluj vă îndeamnă să fiți cu băgare de seamă la nevoile dentare, pentru a preveni unele traumatisme ce pot apărea în urma unei urgențe stomatologice, care pot, pe termen lung, să necesite operații complexe și costisitoare. 

Când ne prezentăm de urgență la doctorul stomatolog? Atunci când simțim dureri acute la nivelul cavității bucale (la nivelul dinților), la temperaturi scăzute sau ridicate, dureri ale maxilarului, dureri care se resimt spre urechi sau gât. Însă, în aceeași măsură, sângerările abundente sunt motive de îngrijorare, alături de hemoragiile formate în urma extracțiilor, fracturile dentare, înlăturarea necontrolată a unei plombe care provoacă leziuni sau infecțiile ce determină dureri persistente acute, urmate de febră și inflamație. 

Oricare dintre aceste simptome, fie individuale, fie asociate cu altele, constituie motive reale de îngrijorare și necesită o consultație stomatologică de urgență.

Cele mai asociate diagnostice simptomelor amintite mai sus sunt:

  • pulpita acută (inflamația pulpei dintelui) – aceasta se manifestă în mod special la copii și adolescenți;
  • parodontită apicală acută – apare în urma unui traumatism și se manifestă prin inflamarea vârfului rădăcinii dintelui;
  • abces sau inflamarea gingiei din jurul dintelui;
  • traumatisme dento-alveolare (luxații, fracturi, avulsie);
  • alveolita sau infecție postextracțională;
  • pericoronarita – apare în general în cazul molarilor de minte;
  • carii adânci;
  • hemoragii.

Clinica Alverna Dental Studio, alături de o echipă de medici stomatologi specializați, este de părere că anumite urgențe stomatologice tratate la clinicile din Cluj pot avea urmări nedorite dacă nu li se acordă atenția și îngrijirea necesare. De aceea, vă îndemnăm să nu amânați o consultație de îndată ce apar unele din simptomele amintite mai sus, căci unele situații pot fi mai grave decât putem anticipa. În aceeași ordine de idei, personalul medical vă sfătuiește să evitați administrarea oricărui fel de medicament fără consimțământul medicului stomatolog, iar pentru urgențe stomatologice în Cluj vă invităm să vă prezentați în cel mai scurt timp la o consultație de specialitate.

Urgențe stomatologice vs. Profilaxie

Cea mai simplă metodă de prevenire a unei urgențe stomatologice o reprezintă, desigur, vizitele la medicul stomatolog, pentru controale de rutină și luarea măsurilor de profilaxie. Nu este nevoie să avem anumite simptome pentru a ne obișnui să facem acest lucru. De asemenea, igiena cavității bucale este importantă. O îngrijire adecvată și corectă a danturii poate fi un factor decisiv pentru sănătatea dentară.

Dacă aveți urgențe stomatologice, vă așteptăm la clinicile Alverna Dental Studio din Cluj. Pentru programări, vă rugăm să ne contactați!

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți din cadrul clinicilor noastre din Cluj, vă invităm să ne urmăriți pe pagina de Facebook Alverna Dental Studio sau pe Instagram @alvernadentalstudio.

Alverna Dental Studio 1

Str. Alverna 33, 400469,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 748 085 933
Tel: +40 728 085 933

Alverna Dental Studio 2

Str. Viilor nr. 52B, et.1,
Cluj-Napoca, Romania
Tel: +40 770 265 223
E-mail
contact@alvernadental.com
urgente-stomatologice-2
urgente-stomatologice-3
urgente-stomatologice-4
urgente-stomatologice-5
urgente-stomatologice-6

Servicii
Alverna Dental

cabinet-stomatologic-26

Augmentarea osoasă

Augmentarea osoasă reprezintă una dintre procedurile stomatologice de care puteți beneficia la Alverna Dental Studio

cabinet-stomatologic-22

Implant dentar

Aveți nevoie de un implant dentar? La Alverna Dental Studio vă punem la dispoziție unele dintre cele mai noi și..

cabinet-stomatologic-27

Chirurgie dentară

Serviciile de chirurgie dentară puse la dispoziție de Alverna Dental Studio implică un ansamblu de proceduri și..

cabinet-stomatologic-23

Estetică dentară

Vă doriți un zâmbet strălucitor și sănătos? Alverna Dental Studio Cluj oferă servicii complete de estetică dentară pentru..

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!