Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Urgențe stomatologice

 

Urgențe stomatologice în Cluj: cu ce probleme ne putem confrunta?

Urgențe stomatologice, de multe ori sunt mai greu de observat. De aceea, există tendința de a amâna vizita la un medic stomatolog. Totuși, clinica stomatologică din Cluj Alverna Dental Studio vă îndeamnă să fiți cu băgare de seamă la nevoile dentare, pentru a preveni unele traumatisme ce pot apărea în urma unei urgențe stomatologice, care pot, pe termen lung, presupune operații complexe și costisitoare. Când ne prezentăm de urgență la doctorul stomatolog? Atunci când simțim dureri acute la nivelul cavității bucale: a dinților, la temperaturi scăzute sau ridicate, dureri a maxilarului, durere care se resimte spre urechi sau gât. Însă, în aceeași măsură, sângerările abundente sunt motive de îngrijorare, alături de hemoragiile formate în urma extracțiilor, fracturile dentare, înlăturarea necontrolată a unei plombe care provoacă leziuni sau infecțiile ce determină dureri persistente acute, urmate de febră și inflamări. Oricare dintre aceste simptome, fie individuale, fie asociate cu altele, constituie motive reale de îngrijorare și necesită o consultație stomatologică de urgență pentru intervenția unui specialist.

Cele mai asociate diagnostice simptomelor amintite mai sus sunt:

  • pulpita acută (inflamația pulpei dintelui și se manifestă în special la copii și adolescenți)
  • paradontită apicală acută (apare în urma unui traumatism și se manifestă prin inflamarea vârfului rădăcinii dintelui)
  • abces (inflamarea gingiei din jurul dintelui)
  • traumatisme dento-alveolare (luxații, fracturi, avulsie)
  • alveolita (sau infecție postextracțională)
  • pericoronarita (de regulă apare în cazul molarilor de minte)
  • carii adânci
  • hemoragii

Clinica Alverna Dental Studio, alături de o echipă de medici stomatologi specializați sunt de părere că unele urgențe stomatologice tratate la clinicile din Cluj pot avea urmări nefaste dacă nu li se acordă importanța necesară. De aceea, ne îndeamnă să nu amânăm o consultație de îndată ce apar unele din simptomele amintite mai sus, pentru că, unele situații pot fi mai grave decât putem anticipa. În aceeași ordine de idei, personalul medical ne sfătuiește să evităm administrarea oricărui fel de medicament fără consimțământul medicului stomatolog, iar pentru urgențele stomatologice din Cluj să ne prezentăm în cât mai scurt timp la o consultație.

Cum putem preveni unele urgențe stomatologice?

Cea mai simplă metodă de prevenire a unei situații neplăcute este vizita repetată la medicul stomatolog, pentru controale de rutină. Nu este nevoie să avem anumite simptome pentru a ne obișnui să facem acest lucru. De asemenea, igiena cavității bucale este importantă. O îngrijire adecvată și corectă a danturii poate fi un factor decisiv pentru sănătatea dentară. 

Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio