Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Augmentarea osoasă

Augmentarea osoasă

Procedura pentru augmentarea osoasă la Alverna Dental Studio

Augmentarea osoasă, denumită și grefare sau adiție osoasă este o procedură stomatologică frecvent întâlnită în orice cabinet stomatologic din Cluj. Aceasta este întreprinsă în urma unor cauze de natură traumatică, boli paradontale sau extracții dentare care nu au avut ulterior înlocuitor asupra cavității bucale. Necesitatea procedurii se justifică în cazul introducerii implanturilor dentare. În urma atrofierii oaselor maxilarului printr-o micșorare semnificativă a volumului acestora, pacientul nu mai are o bază solidă pentru a permite introducerea implanturilor.

La Alverna Dental Studio orice afecțiune este tratată cu mare seriozitate și eficiență. Prin augmentarea osoasă se asigură substratul osos necesar inserției, poziționării și vindecării corecte a implanturilor dentare, prin corectarea defectelor de volum, formă sau consistență ale crestei osoase, delocalizarea unor elemente anatomice ce pot fi lezate de inserarea implantului sau de corectarea unor defecte, apărute ca urmare a inserării implantului dentar.

Cum se desfășoară acest tratament în cadrul clinicii Alverna Dental Studio?

Augmentarea osoasă este tratamentul de refacere a osului maxilarului pentru a putea susține implantul dentar, punțile sau protezele dentare. Fără o structură osoasă puternică acestea nu se pot aplica , fiindcă lipsește fundația în care să se poată angrena.  Importanța aplicării acestui tratament este de la sine înțeleasă, dacă dorim să optăm pentru o estetică dentară frumoasă. Astfel, această procedură presupune creșterea volumului osului prin adăugarea unor materiale specifice, compatibile cu organismul uman. Procedurile se vor executa, de regulă, în timpul intervenției de introducere a implanturilor dentare. Sunt necesare și regularizări de creastă alveolară, în urma extracției dentare care precede inserarea unui implant dentar.

Tehnicile moderne de aplicare și  materialele calitative (biocompatibile), împreună cu îndemânarea medicilor profesioniști, îți vor asigura o experiență plăcută în orice cabinet stomatologic din cadrul clinicii noastre.

Comportament adecvat pentru rezultate eficiente

Un stomatolog bun va explica pacientului pas cu pas în ce constă intervenția, astfel încât să înțeleagă cât este de importantă conduita pe care va fi nevoit să o adopte pe parcursul acesteia. Totodată, înainte de începerea acestui tratament medicul dentist se va asigura că pacientului nu suferă de nicio infecție, inflamare dentară localizată la nivelul cavității bucale.

Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio