Skip to main content

Alverna Dental Studio 1
Alverna Dental Studio 2

Chirurgie dentară

Chirurgie dentară

Chirurgie dentară:  tehnicile moderne de aplicare

Cea mai des întâlnită procedură de chirurgie dentară sunt extracțiile dentare. Dinții afectați care nu mai pot fi salvați trebuie eliminați atât din motive de igienă, funcționalitate sau chiar estetice. Dacă se va întâmpla ca un anumit dinte să nu poată fi salvat și o intervenție chirurgicală de extracție în scop ortodontic este necesară, vom acționa în așa fel încât să reducem la maximum durerile și să evităm traumatismul.

Abordarea conservativă în ceea ce privește managementul corect, atât al țesuturilor moi cât și al celor dure, este pârghia prin care reușim să micșorăm impactul intervenției chirugicale din cavitatea bucală. La clinica dentară Alverna Dental Studio, în cazul intervențiilor chirurgicale care o cer, administrăm un anestezic corespunzător, care să ne asigure că operația se va desfășura în condiții de confort și siguranță pentru pacient.

Extracții dentare: tipologii

Echipa experimentată din cadrul clinicii stomatologice Alverna Dental Studio își va dezvălui dexteritatea în fiecare extracție dentară. Totuși, acestea pot fi de mai multe feluri.

  • Extracțiile dentare atraumatice au rolul de a elimina dinții și măselele care nu mai pot fi tratate
  • Extracția măsea de minte molar inclus sau semi inclus
  • Extracția dinților și măselelor de lapte

Pe lângă extracții, chirurgia dentară se ocupă cu diverse alte tratamente și proceduri, ce implică un grad mai scăzut sau mai ridicat de complexitate, dintre care menționăm: cusături în urma intervenției (sutura de trunchi nervos și sutura intra orală), incizia și drenajului unui abces sau chist puternic dezvoltat, transplantare dentară.

De ce extragem măselele de minte?

În prezent, dezvoltarea măselelor de minte reprezintă unele anomalii, puține dintre acestea crescând organizat fără a avea un impact negativ major asupra danturii. Poziționarea neadecvată nu le permite să se dezvolte în totalitate și să erupă gingia. De aceea, pe lângă faptul că rolul funcțional este inexistent, provoacă disconfort pacientului. De asemenea, în cazul în care măseaua de minte nu se dezvoltă în totalitate și rămâne acoperită de gingie este predispusă bacteriilor orale, care pot provoca daune majore.

Prin tratamentele aplicate în chirurgia dentară se elimină complicațiile apărute în cavitatea bucală și pregătește terenul pentru alte intervenții cu rol decisiv în funcționalitatea și estetica dentară (implanturi, coroană, aparat dentar, fațete, etc.).
Fii la curent cu ultimele noutati, accesati pagina de FB: Alverna Dental Studio