Ce este un pivot dentar și ce beneficii are?

22 martie 2023by Alverna0

Pivotul dentar, o soluție eficientă pentru restaurarea dinților deteriorați

Aflați tot ce trebuie să știți despre rolul unui pivot dentar și cum poate acesta să contribuie la sănătatea dentară!Ce este un pivot dentar și ce beneficii are_ 1

Se spune că un zâmbet valorează cât 1000 de cuvinte. Un simplu surâs poate transmite o multitudine de stări și emoții, iar deseori ne reprezintă personalitatea asemenea unei cărți de vizită. Deoarece dantura este o componentă esențială a zâmbetului nostru, prezența unui dinte deteriorat poate afecta în mod negativ aspectul și funcționalitatea acestuia. 

Din fericire, datorită progresului impresionant al stomatologiei din ultimele decenii, în prezent există numeroase modalități eficiente pentru restaurarea dinților deteriorați. Procedura de inserare a unui pivot dentar este unul dintre tratamentele cele mai frecvent efectuate în cadrul clinicilor Alverna Dental Studio. Vă invităm să descoperiți, în continuare, mai multe informații despre acest tratament stomatologic.

Ce este și când se utilizează un pivot dentar?

Pivotul dentar este un dispozitiv stomatologic, sub forma unei tije metalice sau ceramice. Acesta este utilizat atunci când pe suprafața unui dinte există carii și fracturi avansate ce nu pot fi înlăturate cu ajutorul tratamentelor obișnuite de odontologie (obturațiile dentare).

ce-este-un-pivot-dentar

Acest dispozitiv dentar este fixat în rădăcina naturală a dintelui, asigurând ulterior suportul necesar pentru lucrările protetice de restaurare coronară, precum punțile sau coroanele dentare, ce vor reda cu succes funcționalitatea și aspectul danturii.  

Spre deosebire de implanturile dentare ce înlocuiesc în întregime dintele pierdut, un pivot dentar are scopul de a salva rădăcina naturală a acestuia, reprezentând o alternativă mai facilă și mai puțin costisitoare decât tratamentele de implantologie. Desigur, în situația în care și rădăcina a fost afectată, cea mai eficientă metodă de salvare a dintelui rămâne un implant dentar.  

Despre procedura de inserare a unui pivot dentar și beneficiile sale 

Dacă v-a fost recomandat un astfel de tratament, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la desfășurarea procedurii stomatologice. Specialiștii clinicii noastre dispun de aparaturi de ultimă generație care vă vor asigura confortul în timpul oricărei intervenții stomatologice. 

Procedura de inserare a unui pivot dentar implică curățarea dintelui și îndepărtarea zonelor afectate. În unele situații, aceasta poate fi precedată de un tratament endodontic de îndepărtare a nervului și a țesutului pulpar din interiorul dintelui afectat. După efectuarea acestor primi pași, medicul stomatolog va realiza un spațiu în interiorul rădăcinii pentru inserarea pivotului dentar, pe care ulterior se va monta coroana dentară ce va restaura forma și funcționalitatea dintelui.

ce-este-un-pivot-dentar-4

Printre beneficiile principale oferite de un pivot dentar amintim: 

  • salvarea rădăcinii naturale a dintelui reprezintă o intervenție mai puțin invazivă decât inserarea unui implant;
  • restaurarea funcționalității dintelui – mușcătura și masticația dvs. vor fi îmbunătățite;
  • îmbunătățirea esteticii – datorită finisării sale cu ajutorul unei coroane dentare, vă veți bucura de un zâmbet sănătos și în armonie cu starea dvs. de spirit. 

Așadar, apelați cu încredere la acest tip de tratament pentru restaurarea danturii dumneavoastră atunci când vă este recomandat de către medicul specialist. Astfel, vă veți bucura de o dantură sănătoasă și veți evita agravarea problemelor dentare. 

Vă așteptăm să ne contactați ori de câte ori aveți nevoie de un pivot dentar, dar și de efectuarea unor proceduri de profilaxie, ortodonție, estetică dentară și nu numai. 

Alăturați-vă comunității noastre de Facebook – Alverna Dental Studio și Instagram – @alvernadentalstudio 

Leave a Reply

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!