Sinus lift înainte de implantul dentar: când este necesar și ce beneficii are?

12 aprilie 2023by Alverna0

Procedura de sinus lift, deseori un pas crucial în reconstrucția dentară

Ca intervenție pre-protetică modernă, sinus lift poate fi necesar în cadrul unor tratamente de reconstrucție dentară. Prezentând o rată de succes crescută și permițând buna desfășurare a ulterioarelor proceduri, sinus lift este o soluție deseori recomandată de către medicii stomatologi. În cele ce urmează, vom explora care sunt beneficiile acestuia și în ce situații se efectuează. 

O soluție ce asigură efectuarea cu succes a intervențiilor de implantologie

Înainte de a discuta despre situațiile în care este necesară efectuarea acestei proceduri, credem că ar fi util să ne oprim puțin asupra a ce presupune ea mai exact. Cunoscută și sub denumirea de augmentare a membranei sinusale prin adiție de os, sinus lift este o procedură efectuată cu scopul de a mări volumul osului maxilar. Acest lucru este realizat prin ridicarea membranei sinusale și adăugarea unei grefe osoase sub aceasta. 

Sinus lift înainte de implantul dentar când este necesar și ce beneficii are_ 3

Deoarece molarii și premolarii sunt situați chiar sub sinusurile maxilare, pierderea acestor dinți va cauza extinderea cavității sinusului maxilar și diminuarea volumului osos. Acest aspect poate împiedica inserarea unui implant dentar. Așadar, în timpul procedurii de sinus lift, se va ridica podeaua sinusului maxilar pentru reconstruirea osului, care va permite efectuarea cu succes a intervenției de implantologie.

Recomandat cel mai des pentru înlocuirea molarilor și premolarilor

Așadar, augmentarea membranei sinusale este necesară atunci când se dorește înlocuirea cu un implant dentar a dinților pierduți (în special a molarilor și premolarilor superiori) și care nu prezintă o cantitate suficientă de os pentru susținerea dispozitivului stomatologic.

În cadrul clinicilor Alverna Dental Studio, dispunem de specialiști în protetică și chirurgie dentară, care vor avea grijă să vă recomande cele mai potrivite metode de tratament pentru nevoile dvs. De asemenea, cu ajutorul aparaturilor de ultimă generație și a experienței medicilor noștri, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la disconforturile din timpul procedurilor.

Sinus lift înainte de implantul dentar când este necesar și ce beneficii are_ 2

Poate prelungi durata de viață a unui implant dentar

Beneficiile efectuării procedurii de sinus lift atunci când aceasta este necesară sunt numeroase, așadar nu ezitați să apelați la o astfel de intervenție dacă vă este recomandată de către unul din specialiștii noștri. Iată câteva dintre acestea:

  • Posibilitatea de a efectua implanturi dentare: prin creșterea volumului osos din zona maxilarului, se poate instala cu succes un implant dentar, care va îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacienților ce se confruntă cu problema edentației. 
  • Creșterea stabilității implanturilor dentare: augmentarea membranei sinusale și creșterea volumului osos va reduce riscul de eșec a procedurilor de implantologie și poate prelungi durata de viață a acestora. 
  • Prevenirea atrofiei osoase: cu ajutorul procedurii de sinus lift, aveți posibilitatea de a preveni atrofia osoasă, ce poate cauza pierderea dinților și alte probleme de sănătate orală. 

Așadar, vă așteptăm să ne contactați și să ne călcați pragul ori de câte ori aveți nevoie atât de tratamente mai complexe, precum cele de implantologie, cât și pentru proceduri de profilaxie, endodonție, ortodonție sau estetică dentară

Alăturați-vă comunității noastre de Facebook – Alverna Dental Studio și Instagram – @alvernadentalstudio

Leave a Reply

Alverna Dental Studio

Clinica stomatologică Alverna Dental Studio include cabinete stomatologice modern amenajate și echipate cu aparatură de ultimă generație. Astfel, serviciile pe care le oferim sunt de o calitate superioară, iar pacienții noștri se simt mereu bine primiți. Fiecare cabinet stomatologic este pregătit să vă asigure un confort sporit, iar experiența și profesionalismul medicilor noștri sunt puse în slujba asigurării unei sănătăți dentare excelente!